studioengström. – bröllopsfotograf i linköping med omnjed. och stockholm.

Bröllopsfotograf Linköping // Bröllopsfoto Linköping // Bröllop Linköping //

Ni ska gifta er och letar efter en bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, övriga Östergötland eller i Stockholm. Och ni har hittat hit. Välkomna! 

Det finns många bra bröllopsfotografer där ute och hur vet ni vem just ni ska välja? Börja med att ta en titt bland mina tidigare fotograferingar – gillar ni min stil på bilder? Andra har beskrivit min stil som “en blandning av bröllopsfotografering och modefotografering”, “rå och dramatisk”, “vemodig” eller “dark and moody” som blivit ett begrepp.  Jag har också hört att jag “låter naturen ta plats”.  Jag gillar äkta känslor och naturliga uttryck och vill att ni ska se ut som er själva – inte stå i stela poser där ni låtsas vara några andra. Ni älskar varandra! Låt det synas på riktigt! 

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Och sen då? Det här med paketpriser verkar krångligt… Vad ingår och hur många timmar vill vi att fotografen hänger med under bröllopsdagen? 

pris.

Jag erbjuder inga paket utan tar ett fast pris på 3500:- per timme. Minsta debitering är 4 h. Inget krångel! Alla bilder från bröllopsdagen ingår, jag tar bara bort dubbletter och bilder där folk till exempel blundar eller råkar göra en grimas (om det inte råkar vara en charmig grimas!) Bilderna redigeras och levereras i digitalt format med högsta upplösning så att ni själva kan printa ut och göra förstoringar på era favoriter. Jag brukar tipsa om att beställa kopior hos Crimson men det är helt upp till er. Bilderna levereras även i lägre upplösning så att ni kan dela bilderna på era sociala medier.  

I priset ingår även ett förberedande möte där vi förslagsvis ses över en kaffe eller varför inte ett glas bubbel om ni föredrar det? Vi pratar om era önskemål, det ni hittills har hunnit planera inför bröllopet och lär känna varandra lite smått. 

Innan bröllopet rekar jag alltid miljön där vi ska fotografera era porträtt för att se ut fantastiska bakgrunder och hitta det bästa ljuset! Jag tittar också gärna inuti kyrkan eller på den plats där vigseln ska ske. Detta, inklusive milersättning, ingår också i priset. Jag tar mest uppdrag som bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, övriga Östergötland och Stockholm men det är även kul att se andra delar av Sverige! Jag utgår från Linköping och eventuell hotellövernattning ingår ej i priset. 


Och sen då? Hur kommer till exempel porträttsessionen att gå till?

porträtt.

Porträttfotograferingen är min favoritpunkt under bröllopsdagen! Här får ni en lugn stund tillsammans och vi kan ta en massa fina och kreativa bilder på er två. Ni får gärna komma med önskemål om miljö där ni vill bli fotograferade men det är inte säkert att denna plats gör sig bra på bild. I så fall kommer jag med andra förslag. Ett litet tips är att ta med bekväma skor så att fötterna håller ända till kvällsvalsen och så att klackarna inte blir fulla av lera! Jag tar även med ett par genomskinliga paraplyer om det skulle regna. Sen är det bara att vara er själva och fokusera på varandra så har vi en kul och avslappnad fotografering.

Katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping Norrköping Östergötland
Fotograf Engström i Linköping fotograferar företag, porträtt, mode

Om ni även vill ha en så kallad First look-session där ni ser varandra för första gången i era bröllopsskrudar så löser vi det. Jag rekommenderar att avsätta 1,5-2 h för era porträtt för att ni ska hinna bli bekväma framför kameran. Om ni vill och det finns tid och möjlighet framåt kvällen, det blir förmodligen någon gång under middagen, tar jag gärna några porträtt på er i “the golden hour” – när ljuset ute är magiskt. 

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Mäh! Jobbar hon bara som bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland och Stockholm? Vi som bor någon annanstans…

bara bröllopsfotograf i linköping med omnejd?

Bor ni någon annanstans i Sverige är ni välkomna att höra av er ändå! Man kan alltid fråga…


Och sen då? Vad mer behöver vi veta och vad behöver fotografen veta?

planering.

Att känna av stämningen på en plats och fotografera spontana händelser och känsloyttringar är helt fantastiskt! Men jag vill även gärna ta del av ert vigselschema och alla dagens spikade punkter. Då är jag förberedd och redo att knäppa på kamerans avtryckare när ni byter ringar och skär upp tårtan. Och vid alla händelser som är extra viktiga för er att få med på bild. 

Jag vill också gärna veta hur bröllopsklänningen ser ut, hur brudgummen ska klä sig, vilken färg det är på eventuella brudtärnors klänningar, färg på brudbukett med mera. Inte av nyfikenhet (inte bara i alla fall!) utan för att få en överblick på stilen på bröllopet för att kunna planera bilder och bakgrunder.

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Och sen då? Vad vill vi få med på bild från bröllopsdagen?

bröllopsdagen.

Ni bestämmer hur länge jag ska vara med er under dagen. Jag följer gärna med och fotograferar allt! Vid förberedelserna då makeup och hår fixas. Då ni klär på er. Då ni hänger med era brudtärnor och marskalkar. Och när ni är färdigstylade tar jag gärna några porträtt på bruden och hennes brudtärnor och på brudgummen och hans marskalkar. Eventuellt är det dags för en First look-session nu om ni önskar en sådan.

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Under vigseln smyger jag omkring och försöker vara så osynlig som möjligt när jag fotograferar. Och jag planerar en liten rutt efter ert vigselschema så att jag slipper göra onödiga förflyttningar.

Efter vigseln brukar de flesta vilja ta bilder med olika familjekonstellationer – till exempel med mormor och morfar, med bästisen eller med hunden. Fundera gärna över vilka som är extra viktiga för er och ge mig en lista på dessa innan bröllopsdagen.

Och så kommer vi till middagen och efterfesten. Jag kommer att fotografera det mesta som går att se men berätta om det är något särskilt i dukningen och dekorationerna ni vill fånga på bild. Jag vill också gärna dokumentera vals, tårta och och fyrverkerier eller vad ni har planerat på kvällen om ni vill ha med mig under hela dagen!

Är det något annat ni undrar över eller vill ni boka in ett första möte? Maila mig så hörs vi!  

/Christine – studioengström. – Bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland, Stockholm