Bröllop i Bjärka Säby, Linköping – en underbar plats när ni ska gifta er

För drygt en månad sedan fotograferade jag ett bröllop i Bjärka Säby i Linköping, Östergötland. Omgivningarna här är underbara! Jag parkerade min lilla Skoda Fabia vid Nya slottets parkering cirka en timme innan brudparet anlände för att få en känsla av stället. Jag kollade av exponeringen och tog några bilder på byggnaden, ett vackert gammalt fönster och sensommaräpplen. 

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Brudparet gör entré och jag får för första gången se Karolinas jättevackra helsvarta klänning från Alexander McQueen. Wow! Milos är också helt svartklädd och de två tillsammans är positivt iögonfallande. Bröllopet hålls i en lummig äppellund nere vid vattnet och till tonerna av Queen leder brudens mor fram Karolina till sin blivande man. Doften av mogna äpplen och tidig höst omger oss och en vigselförrättare i fedorahatt utför en avslappnad och finstämd ceremoni. Efter “ja”, ringar och kyss samlas alla intill en hängbjörk och fikar tillsammans.  

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

fartfyllt bröllop i Bjärka Säby.

Sedan är det dags för fotografering med bruden och brudtärnorna! Jag frågar om de kan tänka sig att springa tillsammans över den stora gräsmattan mot mig och min kamera. Tjejerna slänger av sig sina klackar, gör sig redo och tar fart! Det är en härlig känsla att se när de tre i sina fina klänningar kutar emot mig med stora leenden och hår som flyger i vinden bakom dem. 

Efter några spontana familjeporträtt och ett mer uppställt grupporträtt som taget från en populär såpopera (det blev SÅ bra 😀) är det dags för porträtt med själva brudparet! Jag har sett ut flera fina bakgrunder och miljöer jag vill använda mig av och vi börjar i en bokskog som ligger precis nedanför Nya slottet. Karolina och Milos är härliga och vi har en kul och avslappnad bröllopsfotografering. Efter några bilder nere vid vattnet tar vi också en fin serie framför Nya slottet i det höga sommartorra gräset. Efter närmare ett par timmars fotografering är vi nöjda och glada och säger hej då. Deras äktenskap är precis sprudlande nystartat och min arbetsdag som sprudlande bröllopsfotograf i Linköping är precis finito. På återseende Bjärka Säby!  

Bröllop i Bjärka-Säby av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland

Här hittar ni information om priser och annat skoj om ni är intresserade att ha med mig som er bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, övriga Östergötland eller Stockholm. 

Här hittar ni fler bilder från Karolinas och Milos bröllop.

/Christine – studioengström. – Bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland, Stockholm 

Förlovningsfotografering i Linköping, Östergötland

Funderar ni på att ha en förlovningsfotografering i Linköping, Norrköping eller övriga Östergötland? Jag hjälper er gärna med detta!  

Det vanligaste är att boka in en fotografering efter förlovningen för att ta fina porträtt men vill ni att jag fotograferar själva förlovningen går detta också utmärkt! 

Här kommer några tips och idéer som kan vara bra att tänka på inför fotograferingen: 

1. Tema/känsla

Vart ska fotograferingen ske? Inomhus eller utomhus? Är ni ett spralligt, fnittrigt par eller hör ni till de vemodiga typerna? Vad tycker ni om att göra tillsammans? Spela instrument, dricka kaffe eller sitta och chilla på en picknickfilt? Har ni något ställe som är extra speciellt för just er? Det kan till exempel vara där ni träffades eller där ni förlovade er.  

Tips på ställen/aktiviteter vid förlovningsfotografering: 

 • Picknick 
 • Camping/glamping 
 • Vandring 
 • Fiske 
 • Van life 
 • Cykling 
 • Gränder i stan 
 • Skogen 
 • Öppet fält 
 • Trädgård 
 • Strand 

2. Klädsel/look

Hur ska ni vara stylade? Casual eller uppklädda? Jag kommer gärna med förslag på färger som gör sig bra i den miljö ni väljer! 

Parfotografering i Linköping, av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping, Östergötland

3. Rekvisita

Är det någon speciell rekvisita ni vill ha med under förlovningsfotograferingen? Picknickgrejer, böcker eller kanske ett husdjur?

4. Tid på dagen

Bästa tiden på dagen för en förlovningsfotografering är en timme efter soluppgång eller ett par timmar före solnedgång. Ljuset är underbart vackert vid dessa tidpunkter! Fotograferingen tar 1,5-2 timmar.  

5. Vad ni kan förvänta er

Under förlovningsfotograferingen guidar jag er framför kameran och hjälper er att slappna av. Vi ska ha en härlig fotografering där ni två umgås på det sätt som ni brukar göra. Jag vill se er genuina kärlek till varandra!  

Är förlovningen redan avklarad får ni gärna höra av när ni är på jakt efter en bröllopsfotograf i Linköping 😉

Sådär! Känner ni er redo för en förlovningsfotografering i Linköping eller i Norrköping eller någon annanstans i Östergötland? Hör av er så bokar vi in ett datum! 


Förlovningsfotografering Linköping Norrköping Östergötland, förlovningsfotograf, bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland, parfotografering, fotograf Linköping Norrköping Östergötland