Vigsel i Linköpings stadshus

Den här gången är det dags för en borgerlig vigsel Linköpings stadshus. Vintermörkret lägger sig tidigt och i skymningen leds Gabriela av sin far mot den stora träporten. Innanför portarna, uppe i den mäktiga stentrappan väntar Pierfrancesco, familj och vänner. Glansiga ögon och leende läppar syns hos brudparet och gästerna när vigselförrättaren uttalar sina ord. 

Borgerlig vigsel i stadshuset, Linköping av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland

Pierfrancesco trär varsamt ringen på Gabrielas finger och Gabriela gör likaså på sin nyblivne man. De kysser varandra innerligt och applåderna studsar mellan stenväggarna.  

Stämningsfull vigsel i Linköpings stadshus

Efter en kort men mycket stämningsfull vigsel i Linköpings stadshus, där granar med julljus kastar ett varmt sken på de kalla väggarna, kramar familjen och vännerna om det nyvigda paret. Jag fotograferar uppställda porträtt med bruden, brudgummen och gästerna i olika konstellationer. Därefter får jag brudparet för mig själv och vi fotograferar deras porträtt i trappan. Gabrielas vackra spetsklänning är en fin kontrast mot den hårda stenen i trappan.

Borgerlig vigsel i stadshuset, Linköping av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland

Efter en avslappnad bröllopsfotografering där Gabrielas och Pierfrancescos sköna personligheter lyser igenom deras fina, högtidliga klädsel åker vi vidare mot hotellet där bröllopsmiddagen hålls. Utanför möts de upp av alla gäster och av risgryn som flyger i luften. 

Borgerlig vigsel i stadshuset, Linköping av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland
Borgerlig vigsel i stadshuset, Linköping av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland

I restaurangen är en ursvensk buffé med sill, köttbullar, skumtomtar och vodka uppdukad och den glada, vänliga stämningen fyller salen som är inbäddad i ett rött sken. Innan jag packar ner kameran och åker hem hinner jag fotografera när brudparet skär upp den vita tvåvåningstårtan med en karta i guld. Därefter tar vi ett par extra porträtt av Gabriela och Pierfrancesco ute på den snöiga altanen som också blir de sista bildrutorna i kameran för den här gången. 

Borgerlig vigsel i stadshuset, Linköping av Studio Engström - bröllopsfotograf Linköping Norrköping Östergötland

Blir ni mitt nästa brudpar att fotografera? Skicka gärna ett meddelande i kontaktformuläret och berätta om ert kommande bröllop! 

Här hittar ni bilderna från Gabrielas och Pierfrancescos vigsel i Linköping stadshus.

/Christine – studioengström. – Bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland 

Bröllopsfotograf Linköping, bröllopsfotograf Norrköping, bröllopsfotograf Östergötland, vigsel Linköping, vigsel Norrköping, fotograf Linköping, fotograf Norrköping 

Publicerat av studioengstrom

Christine Engström frilansar som bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping och övriga Östergötland. Hon driver även fotografengstrom.se där hon riktar sig till företag, privatpersoner och varumärken och erbjuder porträtt, verksamhetsbilder och modefotografering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *