Bröllop i Vårdsbergs kyrka, Linköping, Östergötland

I augusti fotograferade jag ett katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka, en av de vackraste kyrkorna jag besökt. Molnen och SMHI hotade med regn men när brudparet och jag sågs på förmiddagen för att fotografera porträtt hade vi tur med uppehåll. Efter lite småfix och trix med slöja och blommor började vi fotosessionen med en tur runt omkring kyrkan. Brudparet fick umgås och ha kul tillsammans ett par timmar innan vigseln medan jag fotograferade dem när de kramades, viskade och skrattade med varandra.

Katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping Norrköping Östergötland

Vi tog oss runt kyrkan och ner mot öppna, vida fält som utgjorde en vacker och dramatisk bakgrund med mycket moln och vilda vindar. Efter mer skratt, skön stämning och en massa nytagna bilder på minneskorten i kameran (yes, jag kör med dubbla minneskort som en backup om något av dem skulle gå sönder) anlände en stilig chaufför med en minst lika stilig Rolls-Royce. Vi tog några bilder med bilen som sidekick innan vi tog oss ut på de vackra, sensomriga sädesfälten där fotograferingen fortsatte. Sedan mötte vi upp brudföljet i en liten skogsglänta precis nedanför kyrkan och efter några gruppbilder började det droppa från himlen, precis när vi kände oss klara med porträtten!

Katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping Norrköping Östergötland

högtidligt bröllop i Vårdsbergs kyrka

Den glänsande Rolls-Roycen svänger upp framför kyrkan, brudparet kommer ut ur bilen, tar varandra i hand och går mot kyrkporten. Jag önskar dem lycka till och känner tårarna trycka på inifrån (yes, jag är lite blödig). Får dock mota tillbaka dem så att jag kan se klart i kameran. Inne i kyrkan sitter gästerna tysta och förväntansfulla i bänkraderna. Brudnäbbarna gör entré och strör blomblad över den långa röda mattan. Brudparet äntrar kyrkan och skrider framåt i gången. Det är dags för bröllop i Vårdsbergs kyrka.

Katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping Norrköping Östergötland

Efter den en och en halv timme långa vigseln emottar gästerna brudparet utanför kyrkan med riskastning och kramar. Jag tar med brudparet och den närmsta familjen till muren bakom kyrkan där vi tar ett grupporträtt. Och sedan är det dags för mingel med champagne, snittar och mer lyckönskningar i sockenstugan. Tar en sista bild när brudparet åker iväg från platsen i Rolls-Roycen mot ett liv med ringar på fingrarna!

Katolskt bröllop i Vårdsbergs kyrka av Studio Engström - bröllopsfotograf i Linköping Norrköping Östergötland

Ska ni gifta er och letar efter en fotograf till er vigsel? Här kan ni boka mig om ni letar efter en bröllopsfotograf i Östergötland.

Här hittar ni bilderna från Mikaelas och Jakobs bröllop i Vårdsbergs kyrka.

/Christine – studioengstrom. – Bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping, Östergötland.

Publicerat av studioengstrom

Christine Engström frilansar som bröllopsfotograf i Linköping, Norrköping och övriga Östergötland. Hon driver även fotografengstrom.se där hon riktar sig till företag, privatpersoner och varumärken och erbjuder porträtt, verksamhetsbilder och modefotografering.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *